Η συντήρηση του φίλτρου πισίνας

Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, η φυσική επεξεργασία του νερού, ή η καλή λειτουργία του συστήματος φιλτραρίσματος, αντιπροσωπεύει το 80% για την καθαριότητα του νερού, ενώ το χημικό προϊόν για μόλις 20%.

Το καθήκον του φίλτρου είναι να καταστήσει κρυστάλλινα καθαρό το νερό παγιδεύοντας τα αιωρούμενα σωματίδια, ενώ το έργο της αντλίας είναι να αποτρέψει στασιμότητα του νερού στη δεξαμενή.
IMLFiberglassF900
Η επαναλειτουργία της πισίνας πριν από χημικές επεξεργασίες, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε για τη σωστή λειτουργία της αντλίας και του φίλτρου, στην συνέχεια να δείτε την αφαλάτωση και τέλος να καθαρίσετε το φίλτρο με ένα συγκεκριμένο προϊόν το οποίο «ACTI αφαιρείτε τα άλατα φίλτρο»

Αν το φίλτρο σου είναι άμμος, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μια λεπτομερή καθαριότητα είναι η ακόλουθη:

  • Ανοίξτε το φίλτρο και χύστε το προϊόν απευθείας στην άμμο μετά από τη μείωση του επιπέδου του νερού στο επίπεδο της άμμου. Χρησιμοποιήστε 1 λίτρο προϊόντος ανά 75 kg άμμου.
  • Αφήστε το προϊόν τουλάχιστον μία ώρα
  • Κάντε ένα φίλτρο αντίστροφης πλύσης και ξεπλύνετε
  • Αργότερα εισαγάγετε το προϊόν του φίλτρου (στο skimmer ή σουρωτήρι), ξεκινήστε στιγμιαία διήθηση στη θέση ” Ξεπλύνετε ”, ώστε να διανέμει το προϊόν στο φίλτρο μέχρι να δείτε, ότι το νερό είναι χρωματισμένο
  • Αφήστε το να μουλιάσει για μισή μέρα ή όλη τη νύχτα
  • Πλένονται και πάλι, και ξεπλύνετε το φίλτρο μέχρι το νερό να γίνεται εμφανής και πάλι: το προϊόν είναι χρωματισμένο μόνο για να διευκολύνει το έργο της έκπλυσης.

Θυμηθείτε:

  1. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κροκιδωτικό, περίπου κάθε δύο εβδομάδες, για να πάρετε μια καλύτερη διήθηση και να διασφαλίσουμε ότι η άμμος παρακρατεί ακόμη και τις μικρότερες ακαθαρσίες.
  2. Αφαλάτωση φίλτρου θα πρέπει να γίνεται στην αρχή και στο τέλος της σεζόν.
  3. Η άμμος πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 4-5 χρόνια.

Αν το φίλτρο είναι ένα φυσίγγιο ή διάτομα, προχωρήστε ως εξής:

  • Βουτήξτε τις κασέτες ή κάλτσες διατόμων σε ένα δοχείο όπου αραιώνεται «ACTI φίλτρο καθαρισμού των αλάτων» με ρυθμό 1 λίτρο προϊόντος ανά 10 λίτρα νερού.
  • Αφήστε το τουλάχιστον μια ώρα, στη συνέχεια, βουρτσίστε και ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι που δεν θα δείτε ίχνη χρώματος.

Ρουτίνα φίλτρο

Το φίλτρο είναι εφοδιασμένο με ένα μετρητή πίεσης που υποδεικνύει την πίεση του κυκλώματος στην είσοδο του φίλτρου. Η αρχική πίεση ενός φίλτρου μόλις τεθεί σε λειτουργία, είναι συνήθως κάτω από 1 bar. Αυτή η πίεση, όμως, αυξάνει καθώς η άμμος είναι βρώμικο επειδή διατηρεί ακαθαρσίες νερό. Το φίλτρο πρέπει να καθαρίζεται όταν το μανόμετρο δείχνει μια πίεση 0,70 bar μεγαλύτερη από την πίεση της αναχώρησης. Στην πράξη ποτέ δεν θα αφήσει η πίεση να υπερβαίνει 1,5 bar για να καθαρίσετε το φίλτρο.

Για να καθαρίσετε το φίλτρο άμμου ή διατομών ανάγκη να κάνει μια απόνερα.

Για να καθαρίσετε το φίλτρο, θα πρέπει να αφαιρέσετε την κασέτα και να το πλύνετε καλά.

Το φίλτρο είναι κανονικά εφοδιασμένο με ένα πολυ-τρόπο βαλβίδα 6 σε θέσεις που αντιστοιχούν σε όσες λειτουργίες:

  1. «Φίλτρο», το φιλτράρισμα του νερού
  2. «Backwashing», για το πλύσιμο της άμμου του φίλτρου όταν η πίεση φτάσει τα 1,5 bar
  3. «ΞΕΠΛΥΜΑ», για να ξεπλύνετε ή να τοποθετήσετε το κρεβάτι του φίλτρου μετά την αντίστροφη πλύση και την πρόληψη θολό νερό επιστρέφει στην πισίνα
  4. «Απόρριψη», για την αποστράγγιση της πισίνας. Το νερό δεν περνά μέσα από το φίλτρο και αποστέλλεται από την αντλία άμεσα στην αποχέτευση.
  5. «Ανακύκλωση», για να τρέξει το νερό χωρίς να αφήσει να περάσει από το φίλτρο.
  6. «ΚΛΕΙΣΤΟ», το νερό δεν ανακυκλοφορεί πάνω από την βαλβίδα, χρησιμοποιείται για να κλείσει τη δίοδο του νερού από το φίλτρο προς την αντλία για να ανοίξει το κάλυμμα ή τον καθαρισμό του τυμπάνου του προ-φίλτρου

Η εύρυθμη λειτουργία του φίλτρου και η τακτική συντήρησή του είναι σημαντικές προϋποθέσεις για να σώσει σχετικά με τη χρήση χημικών ουσιών. Πράγμα που σημαίνει εξοικονόμηση και τις επενδύσεις στην υγεία και την ευημερία της οικογένειάς σας και τους καλεσμένους σας στην πισίνα.